iHerb tulli – tullirajat ja kielletyt aineet

6

iHerb ja tulli – verottoman tuonnin rajat

Tullirajat vuonna 2012:

ALV 13% tuotteissa (elintarvikkeet/luontaistuotteet, joita valtaosa iHerbin tuotteista on) maksimitilaus 75 euroa.

ALV 23% tuotteissa maksimitilaus 43,47 euroa.

Huomioithan, että ylläolevat summat sisältävät siis jo postikulut. Käytännössä tulli ei kuitenkaan läheskään aina puutu näiden summien ylikään meneviin tilauksiin, mutta silloin mahdollisuus lisämaksuihin kasvaa.

 

HUOMIOI:

Vuoden 2013 alusta arvonlisäveron minimikantoraja (tulli) laskee 5 euroon. Kun nyt EU:n ulkopuolelta voi tilata 43e:lla ilman alvien maksamista (jos tuotteen alv on 23%), summa on tammikuun alusta puolet pienempi. Ravintolisissä alv on 13%, joten tilauksen summa voi olla jonkin verran suurempi, mutta joka tapauksessa ensi vuonna ei voi tehdä enää yhtä suuria tilauksia ilman tullimaksuja.

 

iHerb ja tulli

iHerb ja tulli – mitä sinun pitää tietää tullista?

iHerb ja tulli – älä tilaa näitä (lääkeainelista)

iHerbissä on joitakin tuotteita, jotka Suomessa luokitellaan lääkeaineiksi. Esimerkiksi melatoniini ja niin ihmeellistä kuin onkin, että sitä saa luontaistuotekaupoissa myydä aivan vapaasti niin tulli saattaa noihin välillä tarttua. Tällaisia tuotteita kannattaa siis hieman vältellä.

Jos joku haluaa varmistua siitä ettei tuotteita mitä meinaa tilata löydy tullin lääkeainelistalta niin tästä sitten vaan selaamaan lääkeainelista. Pitkä ilta tulee kun tuota alkaa läpi selaamaan.. ;)

 

Hyödynnä nyt iHerb 10$ alennuskoodi ja muut edut!